Kursprogram

 VT 2019 JÄRFÄLLA & ENKÖPING

Kom och träna, utvecklas och ha roligt tillsammans med din hund på våra kurser! Klicka på bilderna uppe i menyn för att läsa mer om de olika kurserna.

Anmälan till kurserna sker via formuläret som hittas under anmälan i menyn.


VALPKURS/GRUNDKURS – 1850 kr

Vi tränar in grunderna i vardagslydnad och lägger en god grund för dig och din valp/hund kontakt och relation. Kursen är på totalt ca 9,5 timmar varav 7h praktik och 2,5h teori om bl a hundens språk, beteende, kost, hälsoråd, stress och valptips. Sista praktik tillfället träffas vi i Kista Galleria för att miljöträna valparna.

Kursstart i Jakobsberg:

Teori 27/5 kl.17.30-20.00 Kursdatum praktik: Måndagar 3/6, 10/6, 17/6, 24/6, 1/7 kl.17.30-19.00
Fler valpkurser startar from Augusti

UNGHUNDSKURS –  1500kr

En fortsättningskurs för dig som gått valpkurs med din hund, där vi går vidare med fler bra övningar i vardagslydnad och lägger till mer störningar och tips på aktivering.

 Kursstart i Jakobsberg:

Torsdag 13/6 Kursdatum: Torsdag 13/6, tisdag 18/6, torsdag 27/6, torsdag 4/7 kl.18.00-19.30

RALLYLYDNAD NYBÖRJARKLASS – 1500kr

Den populära hundsporten Rallylydnad går ut på att förare och hund ska följa en bana med skyltar, där varje skylt beskriver ett moment som skall utföras. ”Avancerad vardagslydnad” som passar alla där glädje och samarbete är grunden. Förkunskaper: Du skall ha gått minst en kurs tidigare, t ex valpkurs. Sofia som är instruktör är även lärare och auktoriserad domare i sporten sedan 2007.

Kursstart i Jakobsberg:

Torsdag 13/6 Kursdatum: Torsdag 13/6, tisdag 18/6, torsdag 27/6, torsdag 4/7 kl.16.30-18.00

INKALLNINGSKURS – 750kr

Vi tränar på inkallning med roliga och nyttiga övningar och med störningar. Du får tips och idéer på hur du kan träna för att din hund ska komma när du kallar in den.

Kursstart Enköping:


VARDAGSLYDNAD FORTSÄTTNING – 1500kr

En rolig fortsättningskurs för dig som har grundlydnaden i vardagen men som vill ha lite mer utmaning och träna in mer stadga i vissa delar, vi tränar på att hunden ska ha kvar fokus trots roliga störningar.

Kursstart i Jakobsberg:


NYTTOHUND – 1500 kr

En aktiveringskurs där vi lär hunden bli den glada hemhjälpen. Vi tränar beteenden som hämta saker, stänga köksluckor, städa, trycka på knappar och annat nyttigt med hjälp av klickern. Hundarna tycker det är superkul och du får mer inspiration till nya tricks och blir en bättre hundtränare med hjälp av klickern. Klicker ingår. 

Kursstart i Jakobsberg:


DO AS I DO – 1500 kr

”Do As I Do” betyder ”Gör som jag gör” och är en ny träningsmetod som utvecklats av Claudia Fugazza. Det hela bygger på hundarnas naturliga sociala färdigheter, framförallt deras imiterande förmåga. På denna kurs får du lära dig ett spännande sätt att träna in nya beteenden genom att hunden observerar och härmar dina rörelser. Förkunskaper: Hunden ska kunna 3 beteenden på röstkommando tex Sitt, Ligg, Snurra. Dessa kommer även finslipas första kurstillfället. INOMHUS!

Kursstart i Jakobsberg:


KLICK & TRICK  – 1500 kr

Klickerträning är ett väldigt bra hjälpmedel i hundträning och på denna kurs går vi igenom hur du blir en bättre tränare för din hund med hjälp av klickern. Hundarna tycker det är superkul och du får mer inspiration till nya tricks att aktivera din hund med. Klicker & fika ingår. Inga förkunskaper krävs. 

Kursstart i Jakobsberg:


GOTT & BLANDAT – 1500 kr

Kursen där du får prova på flera olika hundsporter och aktivering. Prova rallylydnad, freestyle, nose work och spel & lekar.  Mestadels inomhus.

Kursstart i Jakobsberg:


BALANSBOLL 1 – 750 kr

Att träna med balansbollar/plattor är en väldigt bra träning för hundens muskler, självförtroende och som aktivering. Det är viktigt att man gör rätt för att inte hunden ska skada sig under träningen. Vi går igenom de viktiga grunderna och hur man lägger upp sin träning. Praktisk träning sker med egen hund. Det finns balansboll att låna på kursen. Sofia som är instruktör är utbildad och diplomerad balansbollsinstruktör. 
Kursstart i Jakobsberg:


DÖRRKLOCKEKURS – 750kr NYHET!

Vill du ha en hund som är tyst och lugn när du får gäster, när dörrklockan ringer, när det knackar osv? Då är detta kursen för dig! Vi går även igenom filtträning som är bra i många situationer där man vill att hunden är passiv.

Kursstart i Jakobsberg:


FREESTYLE GRUNDKURS – 1500kr

En super rolig hundsport med lydnad och konster till musik. Vi lär in flera konster och hur man länkar ihop dem. Vi går igenom det du behöver kunna för att sätta igång och bygga ett freestyleprogram. Passar både dig som vill börja tävla och dig som bara vill ha det som en rolig aktivering. Förkunskaper: Du skall ha gått minst en kurs tidigare, t ex valpkurs.

Kursstart i Jakobsberg:


FREESTYLE FORTSÄTTNINGSKURS – 1500kr

På denna kurs tränar vi vidare på konster,  koreografi, länkar ihop det hunden kan till musik och bygger program. Perfekt för dig som vill utvecklas mer inom freestyle och kanske siktar på att tävla. Förkunskaper: Du skall ha gått minst en kurs tidigare, t ex valpkurs.

Kursstart i Jakobsberg:


HEELWORK TO MUSIC PROVA PÅ – 400kr

Detta är en rolig sport där man har hunden i olika ”fot” positioner, gör olika övergångar och trix som man bygger ihop till en koreografi till musik. Perfekt aktivering som ökar samarbetet och kontakten! Förkunskaper: Du skall ha gått minst en kurs tidigare, t ex valpkurs.

Kursstart i Jakobsberg:


RALLYLYDNAD NYBÖRJARKLASS – 1500kr

Den populära hundsporten Rallylydnad går ut på att förare och hund ska följa en bana med skyltar, där varje skylt beskriver ett moment som skall utföras. ”Avancerad vardagslydnad” som passar alla där glädje och samarbete är grunden. Förkunskaper: Du skall ha gått minst en kurs tidigare, t ex valpkurs. Sofia som är instruktör är även lärare och auktoriserad domare i sporten sedan 2007.

Kursstart i Jakobsberg:

Torsdag 13/6 Kursdatum: Torsdag 13/6, tisdag 18/6, torsdag 27/6, torsdag 4/7 kl.16.30-18.00

RALLYLYDNAD FORTSÄTTNINGSKLASS – 1500kr

En fortsättningskurs för dig som gått Rallylydnad Nybörjarklass. Vi går igenom och tränar på skyltarna i fortsättningsklass, störningsträning, gör banor m.m. 

Kursstart i Jakobsberg:


RALLYLYDNAD AVANCERAD & MÄSTARKLASS – 1850kr

För dig som vill utvecklas mer inom rallylydnad och kan momenten i de två lägre klasserna. Vi går igenom skyltarna i Avancerad klass och Mästarklass. Tränar på tävlingslikabanor, störningsträning, taktik och finslipar moment.

Kursstart i Jakobsberg: 


RALLYLYDNAD BANTRÄNING – 400kr/tillfälle

Du får träna på en tävlingslik rallybana, vi går igenom lite tips på hur man kan behålla poängen när man tävlar, störningsträning, fokus och startträning.

Datum:

Kommer datum inom kort

VIDAREUTBILDNING FÖR RALLYLYDNADS INSTRUKTÖRER – 1700 kr NYHET!

Denna utvecklingsdag är för dig som är utbildad Rallylydnadsinstruktör och vill få ny inspiration till övningar du kan använda på kurs. Vi går igenom uppdateringar kring nya regler och moment och hur vi domare dömer dessa, vi bollar även idéer kring kursupplägg och övriga frågor. Ni får gärna ha er hund med till övningarna. Förtur ges till er instruktörer som gått utbildningen för mig.
Kursstart i Jakobsberg:


NOSE WORK 1 – 2000 kr

Den nya fantastiska hundsporten du bara måste prova! Nose work går ut på att hunden ska söka och hitta speciella dofter i olika typer av sök. I första klassen ska hunden söka efter Eukalyptus i fyra olika sök: inomhus, utomhus, behållare/lådor och fordon. På denna kurs lär vi in grunderna så att hunden kan söka Eukalyptus på olika nivåer i inomhussök och behållarsök. Detta är bland det roligaste jag själv gjort med hund och det är en utmärkt aktivering för ALLA hundar! INOMHUS.

Kursstart i Jakobsberg:


NOSE WORK 2 – 1900 kr

En fortsättningskurs för dig som gått Nosework 1. Vi lär in en ny doft, Lagerblad och börjar träna på utomhus sök och fordon. Både för dig som vill börja tävla och en utmärkt aktivering för ALLA hundar!

Kursstart i Jakobsberg:


NOSE WORK 3 – 1500 kr

Fortsättningskurs för dig som gått Nose work 1 och 2. Och vill träna inför klass 2 och 3. Vi lär in en ny doft, Lavendel. Tränar på svårare sök,  störningsdoft, varierar mellan de olika sökområdena, samt tips inför tävling. 

Kursstart på Ön utanför Enköping:

Lämna gärna intresseanmälan

NOSE WORK TRÄNINGAR – 250 kr/tillfälle

För dig som gått minst Nose Work kurs 1 och 2, hunden ska kunna doften eukalyptus och ha tränat på alla fyra sökmoment. Vi tränar på olika platser och det är färdigpreparerade sök som du får veta var gömman är eller samarbeta med en kompis om du inte vill veta var gömman är. Minst 7 sök finns preparerade. Sofia som är instruktör och  Nose Work domare kollar minst ett av söken när du inte vet var doften är och ger feedback på det. 

Datum:

Tisdag 28/5 Plats & Tema: Jakobsberg utomhus, behållare klass 1-2 kl.18.00-19.00
Måndag 3/6 Plats & Tema: Vällingby C Utomhus & Fordon klass 1-2 kl.12.00-13.00
Torsdag 13/6 Plats & Tema: Säby gård utomhus klass 1-2 + valfritt fika kl.11.00-13.00

VILTSPÅR KURS – 1600kr

Hundarnas favoritkurs! Bästa sättet att aktivera sin hund är genom nosarbete! Vi går igenom viltspår på en nybörjarnivå för dig som vill aktivera din hund på ett bra sätt. För hundar över 6 månader. Inga andra förkunskaper krävs.

Kursstart på Ön utanför Enköping:

Skicka gärna en intresseanmälan

Kursstart i Granskog/Järfälla:

Skicka gärna en intresseanmälan

TEAMWORK TO MUSIC – 1600kr

Det här är lagklassen i Freestyle och kanske det roligaste som finns enligt mig. För dig som har flera egna hundar och vill träna dem samtidigt eller bara har en hund men vill träna ihop med någon kompis. På denna kurs tränar vi in lite konster, går igenom hur man kan bygga ett program och göra en koreografi när man är flera. Målet är att du/ni ska komma igång med ett program och kunna tävla om man vill, självklart frivilligt men ni får verktygen för det. Priset är per person, men skriv i anmälan vilka hundar du ska gå med.

Kursstart:

Skicka gärna en intresseanmälan

RALLYLYDNAD INSTRUKTÖRSUTBILDNING

Info om utbildningen finner du under ”instruktörutbildningar”.

Kursstart i Jakobsberg:

Kursdatum: Fredag kl.18.00-20.00, Lördag kl.10.00-18.00, Söndag kl.10.00-16.00

PRIVATTRÄNING

För dig som vill ha egen privat träning på vissa moment eller hela kurser. Träningen skräddarsys efter dina önskemål.

1 timme: 600 kr (Reseersättning kan tillkomma)
Vid bokning av 3 timmar: 1600 kr (Reseersättning kan tillkomma)

PROBLEMUTREDNING & TRÄNING

En grundlig utredning görs, tänkbara grund orsaker kartläggs, individuellt träningsprogram utformas, åtgärder och problemlösningar gås igenom.

Utredning där vi träffas tre tillfällen: 2500 kr (Reseersättning tillkommer)

Anmälan till kurserna sker via formuläret som hittas under anmälan i menyn.

SAKNAR DU NÅGON KURS?

Då kan du göra en intresseanmälan!

Vi reserverar oss för ändringar i kursprogrammet.

Anmälan till kurs är bindande!

Vi erbjuder dig som missar något kurstillfälle att ta igen det på nästa kurs i mån av plats.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *