Mina djur

Med mina egna hundar har jag provat på och tränar jag det mesta. Vi tävlar även i olika hundsporter, bl a Viltspår, Freestyle, HtM, TtM, Rallylydnad, Nose work, tävlingslydnad och utställning.

Viva
RLD N RLD F RLD A FD1 FD2 SE FreeCh  Fätorpets Gullviva

Viva är en Australian shepherd född 2008 och jag köpte henne när hon var 8 månader. Jag ville ha en frisk hund som var lite smidigare än Newfoundlandshundarna vi hade då. Viva är ofta med på mina kurser och hjälper till, hon är härlig att träna och tävla med. Hon är en riktig kelgris och ligger gärna i knät och blir kliad. Trots att hon är en vallhund är hon mer intresserad av att träna med mig utan får, ankor och kor i vägen så vi satsar mer på freestyle, rallylydnad, Nosework, viltspår och annat skoj. Nu på äldre dar blir det mest Nose work när vi tävlar och där är vi uppflyttade till TSM 2. Har godkänt doftprov i klass 1-3.

Lyxz
FD1 FD2 SE FreeCh RLD N RLD F Footprints Zara

Lyxz är en Yorkshire terrier född 2010. Min första mini hund och helt underbar att träna och tävla med. Vi tävlar mest freestyle och är nu i högsta klassen, tävlar även rallylydnad, gått väldigt bra på utställning (men idag är hon klippt) och hon siktar även på att bli filmstjärna!;) Än så länge har hon varit med i en reklamfilm och hade en roll i filmen Hyptnotisören (men reservhunden fick tillslut rollen) samt att vi var med i Talang 2020, där gick vi vidare men kom inte till slutfinalen.  Hon är otroligt glad och söt. Lyxz har även haft en kull valpar och är därmed min första avelstik i min kennel Excellent Lyxz.

Bling-Bling
FD1 Excellent Lyxz Bling-Bling

Bling-Bling är dotter till Lyxz, född hösten 2014. Eftersom detta var min första egen uppfödda kull valpar kunde jag inte motstå att behålla Bling-Bling då hon gick rakt in i hjärtat. Hon har ställts ut men är idag klippt. Hon tävlar Nose work är uppe i TSM 2. Vi tävlar även i freestyle och har fått diplom i klass 1. Hon har även haft en kull valpar födda Augusti 2018.

Cha-Ching

Cha-Ching är dotter till Bling-Bling, född Augusti 2018. Cha-Ching har godkänt doftprov i Nose work klass 1 och kommer snart tävla Freestyle.

Tidigare hundar och katt:

Tracy, Alizé & Zelda år 2000

Familjens första hund blev Tracy, en Newfoundlanshund (1994-2001).

Alizé
LP Lucky Bear´s Heart of gold ”Alizé” (1999-2011)

Alizé, Newfoundland, tjatade jag till mig för jag ville ha en egen hund att tävla och träna med. Namnet på mitt företag kommer från henne. Vi tävlade en hel del tävlingslydnad klass I och juniorhandling. Hon älskade klickerträning och vi har tränat och provat på dom flesta hundsporter. Världens snällaste och en underbar hund på alla sätt och vis! Jag är evigt tacksam att jag fick just henne! Hon blev 12 år och är otroligt saknad.

Zelda
Black Baloo´s Dark Diva (2000-2012)

Zelda, även hon en Newfoundland, är den stora hunden på företagets logga. Hon var familjens stora nallebjörn som alltid var ung i sinnet. Zelda var olik Alizé på många sätt och därför väldigt lärorikt för mig att träna även henne. Hon älskade vattenarbete & livräddning, viltspår och freestyle. Hon lärde mig massor! Det var en stor sorg när hon fick lämna oss och svårt att beskriva den tomhet man känner nu.

Min katt: Zambocca (2002-2013)

Zambocca var min älskade katt. Hon var av rasen perser och född 2002. Hon hade tidigare i sitt liv inte haft det så lätt (kom till ett katthem och var i hemskt skick när jag träffade henne) men flyttade sen till oss och fick leva som en prinsessa. Även hon hjälpte mig i mitt arbete på många sätt. Otroligt saknad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *